Molts més seguidors que bons jugadors

La VIII Jornada sobre mitjans de comunicació audiovisual va evidenciar les ganes del canvi que vol aconseguir el Parlament. El president, Ernest Benach, desitja que la cambra lideri aquest nou procés comunicatiu al país per apropar la política i els polítics a l’espai virtual. Però es va demostrar que, tot i que aquest és el camí, encara hi ha molta feina a fer. El president mateix, n’està convençut i aquest és un bon símptoma, però no n’hi ha prou. Els polítics van faltar a la cita, mentre que l’audiència, diguem-ne, que no va fallar. I a més, va donar la sensació que hi havia més qualitat entre el públic de l’estadi que no pas entre els jugadors. I això que de jugadors n’hi ha i molts.

I no hi ha excuses: en les últimes eleccions catalanes i les més recents de l’Estat, es va demostrar que els partits saben ser 2.0. Però només quan els interessa. I això, els seguidors -tinc la sensació- que ho perceben. I valoren els qui ara intenten adaptar-se a aquest nou feed back amb la societat o els qui s’apuntaran a última hora perquè és una moda i encara sense executar-ho ells mateixos. Política, a banda, és clar.

És per això que aquest nou canvi que  ahir es va constatar i que no hi ha dubtes que el món 2.0 encara supera la nostra realitat en molts àmbits, es va basar en l’anàlisi i la reflexió sense gaires experiències. Tampoc cal córrer, però sí és important tenir les idees per connectar amb el futur. Les pròpies jornades en van ser la prova i la participació virtual ja va superar en escreix a la real. I va demostrar que l’audiència té moltes coses a dir. O sigui que ja cal que s’espavilin els jugadors i no només ho facin quan toca.

Música / Dona’m vida # Roger Mas

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?