Sempre tenim el mateix final

Sempre acabem igual, tant amb sensacions com amb realitats. I ara, a les portes d’esperar de Madrid el retorn del Nou Estatut. Resulta que la justícia (TSJC) ha ratificat la suspensió de l’acord de ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, que cedia una sala per al referèndum sobiranista, i en canvi ha autoritzat la protesta de la Falange. I tot en el mateix dia. Una mena de sorpresa final ja podríem dir-ne que esperada, com ens passa sempre als catalans quan intentem reivindicar-nos més enllà de l’statu quo establert. Sempre, és clar, prioritzant l’Estat espanyol com a ordre suprem. Total perquè la jutge Emilia Giménez Yuste, del jutjat 14, ratifica la seva primera decisió, de suspendre l’acord municipal, argumentant que l’Ajuntament no pot convocar una consulta sobre qüestions que superen l’àmbit local. A més, recorda que ni tan sols es va seguir el procediment, que implica la tramitació d’un primer permís de la Generalitat, abans de l’autorització de l’Estat.

Però clar, si havíem d’esperar la “veu” de la llei per saber com acabaria el cas d’Arenys, ja ens podiem preparar. Ara ja està clar que aquest diumenge no pinta bé a  la localitat del maresme, encara que tinguem un pla B, amb una sala privada i no pública. Una simple consulta popular d’una plataforma ciutadana s’ha convertit en una bola de neu mediàtica que ha acabat esclafada per una manifestació de l’ultradreta. Lamentable. CIU , ERC i ICV han expressat ràpid les seves crítiques a la suspensió judicial mentre que el PP i Ciutadans ho celebren. I el PSC, procurant pels seus interessos, ha amagat el cap sota l’ala perquè ja se sap que no li convé alterar l’ordre que li permet governar a Catalunya, encara que sigui en coalició.

Música / This Land Is Your Land # Bruce Springsteen

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?