El debut de Google com anunci televisiu

El primer anunci televisiu de Google Inc. es va estrenar durant la retransmissió de la Super Bowl 2010. I m’esperava un anunci més impactant per ser el debut de la companyia californiana (em va agradar més el de Motorola i el de Snickers, que va triat com a favorit per l’audiència) i més tenint en compte la repercussió de la retransmissió: 106 milions de nord-americans van seguir per televisió la final i van convertir la 44ena edició de la Super Bowl en l’esdeveniment més vist de la història dels Estats Units. I en el cas de Google, el seu producte va ser un spot molt líneal, poc atrevit i basat en un guió típic del que ja pot oferir com a concepte: un buscador més utilitzat a la xarxa per la seva gran capacitat de recerca. Un concepte l’ofert pels creatius de Google que contrasta, per exemple, amb el de la cadena de televisió Flo.tv, que ofereix retransmissions en directe via mòbil.

Tot just fa dos anys, més de la meitat dels nord-americans va confessar la publicitat emesa durant els quatre apartats del partit, és una de les principals raons a veure la final. I ja és un clàssic entre la societat nord-americana que els anuncis de la Super Bowl s’imposin com a tema de conversa durant tota la setmana.  I les xifres parlen per si soles: per pautar un spot de 30 segons, cada anunciant va haver de pagar més de 3 milions de dòlars. Entre les novetats d’aquest any (amb polèmica inclosa), ha destacat  l’absència de Pepsi, un dels anunciants de referència en els darrers 23 anys, mentre que sí que es va mantenir el seu gran competidor: Coca-Cola, que va apostar per barrejar-se entre els dibuixos dels Simpsons.

Música / Pink Houses # John Mellencamp

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?