Consultes: llibertat i esperança

Consultes sobre la independència

Avui se celebra la tercera onada de les Consultes sobre la independència de Catalunya: la del 25-A. És ja la confirmació dels referèndums després de la idea sorgida a Arenys de Munt. Poder exercir el vot tan democràticament sobre la sobirania del nostre país és una oportunitat única i cal lloar la tasca de tots i totes els qui ho han fet possible fins ara. Aquest esperit tan lliure i engrescador que han suposat els referèndums, sorgits i treballats des de la base, han tingut èxit perquè ja són uns moviments. I a més, han agafat els partits amb el pas canviat i desorientats per com i de quina manera intentaven adaptar els aparells a les noves organitzacions.  Però no és el moment de tornar a dividir el catalanisme en capelletes i quotes sinó de sumar: afegir-s’hi lliurament.

Personalment, el resultat final de la tercera etapa, tot  i tenir la seva importància, cal relativitzar-lo, ja que el més il·lusionant per als qui confiem en el futur de Catalunya ha estat el de fer un altre pas de gegant després de tant temps d’immobilismes i proclames al vent. Amb les consultes, s’han posat les bases del que s’hauria de recollir en un futur i no cal dubat dels qui no hi veuen cap sentit, avisen  o s’autopregunten que “què seria de Catalunya si demà mateix fos independent?”. La resposta és massa fàcil i evident: un estat més de la Unió Europea i que tindria la seva pròpia personalitat. Enhorabona a tots col·laboradors de les consultes  per l’essència i perquè ens ressitua sobre el punt de partida de Catalunya, el seu Nord, i el seu camí de futur com a nació. Sense els fantasmes i les pors que sempre ens anuncien, els covards que són professionals de l’status quo i els qui cohabiten especulant amb els silencis.

Música / Els teus somnis # Sopa de Cabra

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?