Lisboa. Chiado (III)

Praça_do_Municipio

L’Ajuntament de Lisboa, que domina la Praça do Municipio, lluia llums de colors en motiu de la inauguració del Festival Dos Oceanos 2010, una combinació d’espectacles, exposicions i museus per la nit per donar més activitats a les nits de la ciutat. La nit abans, el Concerto de Abertura a la Praça do Comércio, va donar el tret de sortida amb Ms. Lauryn Hill, Estelle i Seda. Una plaça on cau la zona més comercial i es barreja amb l’activitat política i la sortida dels vaixells que fan el trajecte amb altres ciutats de l’altre costat del Tajo. La mateixa plaça pot ser un bon punt de partida per començar o finalitzar el trajecte al Chiado, l’altre indret de referència de Lisboa. La Rua do Carmo, la més reformada, recorda les millores obligades pel famós incendi de l’agost de 1988, però 22 anys després dominen els carrers les multinacionals comercials que s’acaben a mida que s’accedeix al Barrio Alto, molt més preparat per sortir a la nit i gaudir dels locals musicals. La més transitada: Rua Garret. Destacaria el Café Lusó. Algunes notes del dia: llegir El banquer anarquista (Quaderns Crema el va editar el 2002) del mateix Pessoa al costat de la seva estatua i un temptador formatge Queijeiro do Alentejo. Una faula dialèctica de la societat burguesa de fa un segle, que no era tan diferent a l’actual. El poder del diner.

Música / O Mar Fala de Ti # Mafalda Arnauth

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?