Neix StreetCare per donar veu al ciutadà

by Eduard Batlle Rispau on 15 Desembre 2010

La companyia barcelonina Spenta, de l’emprenedor gironí Jordi Plana, acaba de presentar el projecte StreetCare, un servei pioner per promoure la interacció entre els ciutadans i els ajuntaments de qualsevol ciutat del món. La idea, que neix amb la filosofia del crowdsourcing,  és que els usuaris de la plataforma puguin exposar gratuïtament els seus comentaris a la xarxa respecte la ciutat on viuen i transmetre via mòbil o web una incidència urbana: mala senyalització, un semafor que no funciona, un desperfecte al carrer, etc.

 Així és que SreetCare funciona com si fos un tauler ciutadà urbà per exposar amb mentalitat 2.0 i amb tota la transparència del món” -segons Plana-,  els problemes i millores que caldria aplicar a la via pública. D’aquesta manera els internautes exposen a la xarxa les seves queixes per ser compartides i “al mateix temps, tothom pugui saber el temps que un ajuntament triga per resoldre una incidència”, segons explica el seu creador. SreetCare també s’integrarà amb Twitter i Facebook, i properament tindrà una aplicació per a l’iPhone. Aquesta nova plataforma també serà una referència per comprovar els compromisos dels consistoris per resoldre les incidències amb eficiència, ja que les queixes poden ser vistes per milers d’usuaris.

Música / Instead # Madeleine Peyroux

{ 1 comment… read it below or add one }

YuriBCN Desembre 15, 2010 a les 12:51 pm

És molt interessant, però al Regne Unit fa anys que funciona FixMyStreet (http://www.fixmystreet.com/), que a més a més és programari lliure i es pot implementar de forma local o aprofitant el web de mySociety (http://www.mysociety.org/)
Veurem com competeix en un mercat obert, com és el del Regne Unit, a diferència del català, en que sembla que les administracions són captives de les multinacionals.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: