Mark Zuckerberg, el magnat més jove del món

Mark Zuckerberg és el milionari més jove del món, l’únic que ha assolit connectar entre si a una dotzena part del planeta, un dels majors filantrops de la Terra i, des d’ara, la “persona de l’any” per a la revista Time. Als 19 anys aquest novaiorquès va crear una xarxa virtual per connectar a companys universitaris a través d’internet i tan sols sis anys després, Facebook té més de 500 milions d’usuaris actius, que instal·len 20 milions d’aplicacions al dia i que comparteixen al mes un total de 30.000 milions de continguts (des d’enllaços fins a fotos).

Aquest emprenedor és part de l’última generació d’éssers humans que recordarà la vida abans d’internet”, confirma la revista. És cert, Facebook ha canviat les nostres vides alhora de comunicar-nos i relacionar-nos. I la seva vida ja té una pel·lícula inclosa, encara que ell no li ha donat la seva conformitat. I el proper pas quin serà? Si aconsegueix crear una nova moneda, tal com s’ha especulat -i a través de la qual vol intentar crear un món més just-, la revolució ja serà total.

Només un any després de crear Facebook, mentre era un estudiant de Harvard, Zuckerberg va rebutjar els 75 milions de dòlars que li oferia MTV per la seva web i des de llavors s’ha acostumat a rebre ofertes cada vegada més grans, inclosa una de mil milions de dòlars quan la xarxa social tan sols tenia dos anys de vida. Zuckerberg, de 26 anys, sempre ha defensat que no és una qüestió de quants diners se li ofereixi, sinó que Facebook -la segona web més visitada del món després de Google- és la seva “criatura” i vol continuar cuidant-la i veient-la créixer.

Havent tingut tant èxit empresarial sent tan jove, no és d’estranyar que Zuckerberg ja s’hagi submergit en l’elitista món dels homes més rics del planeta que dediquen també grans fortunes a causes filantròpiques. El setembre passat, i per a sorpresa dels habitants de Newark (Nova Jersei) -la ciutat de més ràpid creixement del nordest dels EUA i per anys una de les més deprimides i amb major índex de criminalitat-, va anunciar que donaría 100 milions de dòlars a les seves escoles, tot i que no l’uneixi res a aquesta població. No obstant això, el gran pas en el món de la filantropia, el qual el va incloure en l’olimp dels rics donants -la majoria ja d’una avançada edat-, el va donar la setmana passada, quan va decidir incorporar-se al selecte club de multimilionaris compromesos amb la societat, en donar en vida la meitat de les seves fortunes a causes caritatives.

Música / Everybody Hurts # The Coors

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?