Restaurant: idea, passió, lideratge, bon equip humà i model de negoci

by Eduard Batlle Rispau on 22 febrer 2011

Ha estat molt interessant escoltar aquest matí la sessió del FòrumEmpresa del Fòrum Gastronòmic de Girona 2011. Sobre el tema de “L’empresa de restauració, principals conceptes de gestió”, Alejandro Lago (professor de IESE), Artemi Nolla (AN Grup) i Iñaki López de Viñaspre (Grupo Sagardi) han analitzat el moment actual del sector i els seus respectius models de negoci. El professor Lago, més tècnic lògicament, ha marcat les pautes a tenir en compte des que es té una idea fins que es converteix en realitat i ha de ser sostenible en els temps. Nolla i De Viñaspre ha aportat les seves visions personals d’èxit i ha estat apassionant saber què pensen i comprovar com les seves idees i aportacions es poden traslladar a qualsevol altre sector o model de negoci. Algunes idees:

  • Lago: “És important conéixer qui són els nostres clients. Per què venen? D’on? Quants? Quan?”
  • Lago: “Al client ja no cal vendre’l menjar sinó el concepte d’una experiència”
  • Lago: “S’ha demostrat que, fins i tot, és més difícil tenir beneficis en els restaurants que tenen una estrella Michelin”
  • Lago: “Cal estar ben posicionats a Tripadvisor i saber quants clients venen a través del nostre web”
  • Nolla: “Un restaurant és una il.lusió que ha de ser tangible, rendible i sostenible”
  • Nolla: “Nosaltres tenim clar que no volem estrelles Michelin, però volem fer molt bés les coses, amb preus assequibles i productes de qualitat”
  • Nolla: “Quins elements d’èxit ha de tenir un restaurant? És bàsic que l’equip humà agafi el compromís de fer empresa”
  • Nolla: “És molt important saber quin són els clients potencials que ens poden visitar”
  • De Viñaspre: “En un restaurant s’ha de menjar bé i no passa sempre”
  • De Viñaspre: “Confiem en el nostre planter i busquem futurs líders en la base per tenir un creixement sa”
  • De Viñaspre: “L’única cosa íntima que fem les persones tres vegades al dia és menjar. Altres coses no les fem tres vegades al dia”
  • De Viñaspre: “Si entens la crisi també veus que és una bona oportunitat per créixer” 
  • De Viñaspre: “La Universitat més important de la vida és la d’aprendre dels errors”

Música / Boots # The Killers

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: