“Usie”, “Gamergate” i “Photobomb”

by Eduard Batlle Rispau on 30 Desembre 2014

Les tres paraules tecnològiques que ens deixa l’any que ara s’acaba per titular aquest darrer post de resum d’un 2014 que ha deixat llum i ombres. Un any marcat per la millora global de l’economia -tan necessària-, les desigualtats socials -alarmant que augmentin-, els escàndols financers -sense justícia-, la corrupció política i monàrquica -sense aturador-, la fugida del Rei Joan Carles -final mercscut- i l’adéu tan entristidor de persones com Tito Vilanova, Robin Williams, Philip Seymour Hoffman, Paco de Lucía, Adolfo Suárez, Gabriel García Márquez, Joe Cocker, Oscar de la Renta, Lauren Bacall i Emilio Botín, entre molts altres. Unes pèrdues que ajuden a passar balanç a 365 dies i que mereixen agrair-los els seus llegats.

Posats a parlar d’ombres, mentre la societat està cada vegada més eonnectada i adaptada al mòbil, en aquests temps líquids de xarxes socials immediates les etiquetes o hashtags serien les de Jordi Pujol, la gran manifestació de l’11 de Setembre, la irrupció de Podemos, el nou rei espanyol i la corrupció bancària i política. En aquesta saccejada de titulars, la societat confirma l’esperit de canvi, que s’implica en les causes -La Marató de TV3 és cada any un gran exemple- i de proclamar que la nova era digital serveix per comunicar-se, reivindicar-se i de teràpia per evidenciar que ens convertim cada vegada més en tecnòcrates, addictes als wearables i exponents de dades de consum (big data).

Que el 2015 sigui millor en tots els sentits! Segur que esn ho mereixem.

Música | Everybody Hurts # The Corrs

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: