“La crida del metall català”

El sector del metall de Catalunya realitzarà avui la primera manifestació per protestar per la situació en què es troben a causa de la crisi. La Unió Metal·lúrgica de Catalunya (UMC) reivindicarà els problemes, principalment de liquiditat, que tenen les empreses del metall, i per exigir mesures per pal·liar la crisi pel que consideren una «escassa resposta de l’administració». Les principals reivindicacions del sector també se centren en les dificultats d’accés al crèdit i a la caiguda de la demanda. Serà la primera protesta important que es farà a Catalunya en iniciar-se la crisi, després de la gran davallada que han patit els sectors de la construcció i l’automoció. Ara, serà el metall qui exposarà la seva situació i l’acte tindrà prou força si es valora el pes que té en la nostra economia: representa, de manera directa, un 12% del PIB i està integrat per 20.000 empreses i 300.000 treballadors. Per tant, serà una protesta prou significativa, demostrativa d’un moment més complicat del que aparenta, i que suposarà l’inici del que probablement ens espera. És la magnitud real de l’expansió de la crisi, quan encara està per veure si cauen més fitxes de domino per la inèrcia de les primeres.

Música / When You’re Gone # The Cranberries

PD: Les reflexions, a toro passat, de Jesús Conte i Jordi Mercader entre el binomi poder i premsa.

PD2: La festa privada de Putin i tota la negror que l’envolta.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?