Wikileaks i les mutacions del futur

Ara és Twitter però probablement serà una altra xarxa de microblocs la que tindrem en un futur i que connectarà les persones de manera digital arreu del món. Sigui a tavés del web, un mòbil, la televisió o una tablet. Ara és Facebook qui connecta les persones com a gran xarxa social però serà una altra marca la que enllaçarà els usuaris registrats a través d’un portal. I ara és Wikileaks el portal d’informació que ha donat la volta al món per divulgar exclusives diplomàtiques secretes, però en els propers anys podria ser un altre web. És tot just l’inici d’un canvi de paradigma que s’ha convertit en un fenomen imparable i de consum, i que ha generat un altre tipus de consum. Són nous canals, nous clients i, per tant, nous hàbits els qui estan generant aquest oportunisme de noves i grans plataformes. L’evolució digital genera canvis i l’atreviment de Julian Assange no ha fet res més que confirmar el que en el seu dia van fer els creadors de Facebook i Twitter. I per molt que Wikileaks hagi infringit l’statuo quo periodístic i s’hagi aprofitat del fenomen d’internet per divulgar informes d’estat secrets, és només l’inici del que ens espera. En l’esclat de la societat del coneixement i d’informació instantània global, voler tancar webs o detenir pioners no farà res més que provocar mutacions generades pels nous canvis científics, tecnològics i digitals. Som al segle XXI i els canvis són imparables.

Música / Dirty Boulevard # Lou Reed

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?