Ken Robinson: “Troba el teu element”

Un deixo una de les frases del llibre The Element (El elemento. Descubrir tu pasión lo cambia todo), de Sir Ken Robinson, que resumeix el canvi en el qual estem sotmesos. Sóc a mig llegir el llibre i m’està agradant molt, tal com m’esperava. Són engrescadores les experiències que ha resumit l’autor sobre persones amb tant talent com Gillian Lunne, Matt Groening, Paul Samuelson, Mick Fleetwood, Paul Mccartney i Bart Conner, entre altres. Són històries fascinants, motivadores i que conviden a la reflexió en aquesta època de transformació del nou paradigma econòmic. La nova Revolució Digital. Us deixo aquesta ideal global de l’assaig, que és un proclama del talent.

“… als nens més petits estan formant-se envoltats d’una tecnologia encara més avançada i estan superant els adolescents de la seva generació. I aquesta revolució no s’ha acabat. De fet. tot just acaba de començar.

Algunes persones apunten que en un futur molt proper la capacitat dels ordinadors portàtils serà igual a la del cervell humà. Com et sentiràs quan donis una instrucció al teu ordinador i aquest es pregunti si saps el que estàs fent? Potser aviat vieem la unió entre els sistemes d’informació i el coneixement humà. Pensa en l’impacte que les tecnologies digitals, relativament simples, han tingut, en els últims vint anys, en el treball que fem i en com ho fem -i en el seu impacte en les economies nacionals-, i ara imagina els canvis que estan per venir. No et preocupis sinó pots predir-los: ningú pot.

Afegeix a això l’impacte del creixement demogràfic. La població mundial s’ha multiplicat per dos en els últims trenta anys, de tres a sis milions de persones. Pot ser que cap a mitjans de segle s’arribi als nou mil milions. Aquestes persones utilitzaran tecnologies que encara s’han d’inventar, de manera que no podem arribar a imaginar i en treballs que encara no existeixen.”

Música / Landslide # Fleetwood Mac

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?