L’animació del tsunami a través del Pacífic

Animació elaborada per l’administració NOAA, que és l’agència governamental que supervisa les alertes de tsunami i en mesura els seus efectes. És espectacular la dimensió de les ones marines mentre travessen l’Oceà Pacífic (més detalls Alex Goldmark a Good) . És una evidència més que cada vegada les noves tecnologies ens ajuden a mesurar els efectes de la meteorologia, encara que malgrat la gran tragèdia, hem d’avançar molt més tecnològicament en les prediccions. Costarà però es va avançant en aquest procés. I tot i les grans pèrdues humanes i el desastre urbà i econòmic generat, el Japó ha demostrar ser un país preparat, amb una societat que cal admirar. Una mostra més de la tragèdia és aquest vídeo que dimensiona la potència dels efectes. En estat d’alarma nuclear, amb els interrogants sobre la seguretat que s’obren a nivell mundial, comença a arribar l’ajuda econòmica a través d’iniciatives col·lectives.

Música / Hoppípolla # Sigur Rós

PD: Iniciativa pionera: La Costa Brava i el Pirineu obren un canal amb prop de cent rutes georeferenciades. Bon resum de Janquim.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?