27S: Unes altres eleccions anticipades

1421271945352

Ja tenim data per a les segones eleccions anticipades que convoca Artur Mas. No s’acabarà la legislatura del període 2012-2016. I pràcticament a la meitat del mandat tornem a estar convocats a les urnes: serà el 27 de setembre, el darrer diumenge de mes. I al final s’ha triat una data que suposa un distanciament (necessari) de les municipals de finals de maig. Per tant, d’aquí nou mesos, com si d’un embaràs es tractés, tindrem l’oportunitat de decidir el nostre futur els més de 7,5 milions de catalans. Posem el punt i final a una tensa precampanya i encentem un nou tram electoral que suposarà més desgast (La independència i la butxaca), més tensió i més disputes després de les proclames de les històriques manifestacions de les últimes Diades Nacionals.

El país torna a tenir una gran oportunitat per reivindicar més sobirania i el procés independentista. No és un trajecte gens fàcil i per aquest motiu el que no podem fer és fer proclames utòpiques i divir-nos com sempre en les teories idealistes i en els interessos personals i col·lectius. No és una campanya fàcil, sobretot pels efectes de la crisi, i per molta pressa que tinguem, el procés i el camí tenen un gran preu i un desgast. No podem caure en els errors partidistes de sempre ni podem pensar que resoldrem el nostre futur sols, per molt estat democràtic que siguem, quan Catalunya el que necessita és menys personalismes, més honor i molts menys interessos.

Per ser grans, cal pensar en grans. I diria que encara no estem preparats.

Música | Happiness # The Fray

Música | #

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?