Trenta anys del domini .com

Ja s’han complert tres dècades del primer domini .com, el que va crear una marca de computadores (ara en mans del fons d’inversió XF.com) dels Estats Units amb la marca Symbolics.com (encara en actiu). El domini .com és un dels referents per situar el que definim com a Revolució Digital i exemplifica la nova era digital i social a través digital. Per imaginar els inicis i el posterior esclat només cal repassar els orígens: només es van crear cinc registres el 1985 i dos anys després només n’hi havia un centenar. Però entre el 1995 i el 2000 ja es van superar els 20 milions de dominis.

Trenta anys després, es registre un domini .com cada segon i, segons l’últim registre, existeixen 117 milions de dominis .com registrats. Amb l’esclat d’altres dominis (especialment .net, .org i .gov), amb la rellevància que té a Catalunya el .cat, cal evocar els inicis d’aquesta gran revolució comercial i una nova cultura d’entendre els negocis i el comerç. El futur serà encara més comercial i més .com.

Música | Fade out lines # The Fadener

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?