De la política del poder a la dels pactes

Diumenge d’eleccions a Catalunya. I avui, 24 de maig de 2015, es confirmarà la nova tendència política en aquesta nova era del coneixement i d’una societat connetada: són temps dels “outliers”, un terme que va identificar Malcolm Gladwell per classificar la transformació que ens afectarà a les societats avançades. I en política, com a gran novetat, cal començar a assimilar que la força més votada ja no és garantia de govern. L’arribada del terme “outliers” suposa acceptar que les estructures de poder estan subjectes al poder de les masses i no només a les d’unes persones. I davant d’aquesta transformació de paradigma cal acceptar la força del canvi davant la por al canvi.

Per tant, seran temps de pactes, pactes i més pactes per poder governar. Ecara que aquestes eleccions només seran municipals seran les més evidents, les més transformadores. En trobarem molts exemples en petites i grans ciutats; s’han acabat els binomis de les grans marques. Per tant, cal entendre que són la prèvia de les eleccions catalanes d’aquí a quatre i de la nova era “outlier”. Més val estar preparats que el poder ja no és concentrar sinó aglutinar, pactar i compartir.

Música | Lucky # Jason Mraz & Colbie Caillat

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?