Brassaï, el talent al servei de “Paris la nuit”

Admirable l’exposició dedicada a Brassaï (Gyulá Halász, 1899-1984) i el seu talent en col·leccions de fotografies sobre la vida nocturna de París a la Fundació Mapfre de Barcelona. Un dels grans de la fotografia moderna a través de l’#expo_brassai que just acaba de començar en un marc tan cèntric i noble com la Casa Garriga Nogués. És fascinant poder gaudir del talent de Brassai i alhora del retrat de la París més bohèmia i talentosa, ara fa uns 90 anys. La París “la nuit” i els seus baixos fons “les bas-fonds” en una època de vici però també d’un esclat cultural únic al món amb escriptors, músics i pintors com Picasso, Dalí, Matisse… Són col·leccions de retrats d’una bellesa inquietant dins la nit deserta parisenca. M’agrada aquesta definició d’Henry Miller com “l’ull de París”.

La de Brassai és una creativitat fotogràfica tan pionera com vigent. L’amor per la llum, l’instant i un blacnc i negre captivador. La força de la imatge a través d’un dels pares de la fotografia moderna.

Música | We don’t eat # James Vincent McMorrow  
Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?