Masia Serra, l’ADN de la DO Empordà

Visita a Masia Serra de Cantallops poques setmanes abans de la Verema, que cada vegada s’avança més a causa del canvi climàtic. M’encanta l’evolució d’aquest celler, que vaig conèixer fa uns deu anys a través del consultor polític Pau Canaleta, que va organitzar una visita-dinar amb Jaume Serra com a amfitrió. Posar en valor Masia Serra és posar en valor la DO Empordà, ja que l’evolució d’aquest celler representa també el salt de qualitat que s’ha aconseguit amb els cellers de l’Empordà. I la dada és espectacular: Masia Serra es va fundar el 1996 i va fer 1.300 ampolles del vi Gneis. Ara, al 2017, van ser 45.000 ampolles amb tots els vins i exportacions a molts països. Fantàstic!

És una bona manera de posar en valor el territori, la seva economia i el seu paisatge. L’encanteri de l’Empordà i una nova manera d’estimular el turisme més enllà de sol i platja i que també ens convé com a destinació. Masia Serra n’és un dels grans protagonistes i la DO Empordà és qui agrupa i lidera aquest procés de marca-territori. Una denominació d’origen que està en molt bones mans amb la presidència de Xavier Albertí, un empresari discret, treballador i de valors molt ferms. Estic convençut que serà un bon mandat. Són temps de consums globals i per això els cellers han fer un procés de canvi, d’un atreviment innovador, per adaptar-se a la nova era moderna. I està demostrat que podem valorar que al nostre territori tenim molt bons cellers i que estan preparats per fer marca Empordà amb el que això comporta. Vinyes i mar, tasts de vins, petits hotels amb encant, gastronomia, estades per desconnectar, rutes en plena natura, cicloturisme… una oferta més per presumir-ne i que dignifica el nostre territori. És part de la nostra economia i la nostra història. Gaudim-ne i presumim-ne.

Música # Paradise | George Ezra

 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?