L’univers “Kubrickià” al CCCB

L’exposició monogràfica dedicada a Stanley Kubrick al CCCB és excel·lent. Una gran oportunitat per entrar al món d’aquest geni del cinema i recuperar el seu esplèndid llegat, gairebé 20 anys després de la seva mort. La retrospectiva està molt ben resumida (mèrit del comissari Jordi Costa) i divideix les seves obres mestres en espais individuals, ben definits, que et traslladen a l’interior de cada pel·lícula, amb cronogrames del director molt curiosos, objectes que ja són icònics, llibres, apunts, vestits… És un passatge pel seu talent i visió i, a més, com a valor innovador el Kubrick que la seva filla va voler immortalitzar amb les filmacions que va realitzar durant els rodatges amb la seva pròpia càmera. Uns treballs que també van voler servir per contrarestar la imatge del director.

És l’exposició d’un geni i les seves grans obres, que demostren la personalitat d’una persona obsessiva, creativa, enigmàtica i metòdica (només feia festa els diumenges). Un home sempre insatisfet i perfeccionista que ha deixat com a filmació pendent la pel·lícula dedicada a la figura de Napoleó, un dels seus grans referents (no va trobar finançament per dur-la a terme). Amb aquesta obsessió final, queda tot dit sobre Kubrick.

Ah! I la mateixa entrada et permet visitar l’exposició una segona vegada.

Música | Rainy forgiveness # Changed Habits

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?