A la memòria de Walter Benjamin

La necessitat de mantenir la memòria. Amb aquesta premissa i la voluntat de posar en valor Portbou (on va morir el filòsof berlinès d’origen jueu), la historiadora i comissària cultural Pilar Parcerisas lluita per mantenir el record de Walter Benjamin a la població costanera. No és un repte fàcil, però aquest cap de setmana s’ha demostrat que quan es fan les coses bé pot ser un èxit per a Portbou i convertir-se en un punt de referència al món per mantenir el llegat de Benjamin. Moltes felicitats Pilar per aquesta IV Escola d’Estiu Walter Benjamin!

Ha estat molt interessant escoltar com el poeta Carles Duarte recitava passatges del llibre que han ideat Robert Fàbregas i Pilar Parcerisas per a l’Editorial Rupes Nigra, de la Fundació Atrium Artis titulat Benjamin & Bertold Brecht: trobada a Portbou. L’0bra escrita per Maria Maïlat és un treball de recerca per posar en valor una mena de diàleg fictici entre dos gegants de la cultura com Benjamin i Bertolt Brecht. Una primera edició en català i francès i que estic segur que s’esgotarà ràpid. L’acte dedicat al filòsof alemany ha continuat amb una “perfomance” de dança de Yael, la filla del geni israelià Dani Karavan, i ha finalitzat amb una visita al cementiri, amb lectura de poemes inclosa.

Per part meva i de La Factoria, orgullós de col·laborar amb la nova pàgina web que ha de ser un aparador mundial des de Portbou: www.walterbenjaminportbou.org

Música | Heroes # Peter Gabriel

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?