La desescalada. Fase 1

Fase 1 Confinament Blog Eduard Batlle

Per la Fase 1 es tornen a obrir les comportes, ara especialment les de la restauració i la cultura. Dos del sectors que més han patit amb els efectes del Coronavirus després de l’estiu, juntament amb el comerç tradicional i l’esport. Des de la primavera ja són vuit mesos de patiment, amb pèrdues humanes i danys col·laterals. I amb males experiències per la manca d’un protocol governamental, polítics poc preparats per afrontar aquesta gestió de crisi, una necessitat de millors infraestructures -tot i el gran esforç del personal sanitari- i també, per la manca de respecte d’una part de la societat, especialment, els més joves que s’han sentit invulnerables als contagis del virus.

Ara, des de la revetlla de Sant Joan , ja hem après la lliçó i pel pont de la Constitució i les festes de Nadal veurem quina és la reacció global, tant dels governs com la dels ciutadans: està clar que els plans de confinament s’han de complir sinó són excepcions. La situació continua igual de delicada en temes de salut i també crítica en matèria econòmica per a molts sectors. La reactivació general passa per les ajudes econòmiques que han de venir d’Europa i, sobretot, per als àmbits que s’han vist més afectats.

Ha estat com un bàlsam de llibertat obrir aquesta primera Fase 1 i alhora un salt important per intentar recuperar la normalitat a l’espera de la gran esperança de la vacuna i que ha de ser a escala global, mentre es començaran els cribatges als ciutadans per territoris. El repte ha de ser el de passar a la Fase 2 quan al damunt del cap tenim l’espasa del tercer confinament per passat Reis, que ara els experts deixen anar només amb la boca petita.

La travessa de la COVID-19 serà llarga i dura, molt dura, encara que l’objectiu sigui arribar a l’estiu, amb vacuna o sense, i amb els grans interrogants sobre què pot passar. Quina vacuna serà al final la guanyadora? I quin país o països hi sortiran molt beneficiats. Tot això mentre afrontem aquesta nova era de dificultats, oportunitats i anhelem que torni el Turisme perquè és l’ànima de la nostra economia.

Música | Animal instinct # The Cranberries

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?