A la Rosa Domènech del Trull

La típica paella al Restaurant Trull de Lloret de Mar.

A vegades ens fixem en els joves emprenedors i emprenedores d’èxit i empresaris i empresàries que tenen fama: el seu relat, el seu feeling, les idees, els guanys… I pel voltant de Sant Joan, com ja és tradició cada estiu, vaig anar a menjar una paella a El Trull de Lloret de Mar (des de 1968), que té la fama d’oferir dels millors arrossos de la Costa Brava. I mentre s’estava tan i tan bé en una de les seves taules rodones de l’exterior, davant de la piscina, vaig pensar:

La veritat és que admiro la propietària del Trull Rosa Domènech: dona gran, elegant i amb el marit Pere Colomé malalt de fa un temps. Però ella al capdavant del restaurant, com cada vegada que hi he anat. Un dissabte de molta calor i la Rosa, com sempre, desprenia simpatia, se sentia agraïda i mostrava un somriure per als clients de cada taula. 

Aquests valors de superació i professionalitat no s’han de perdre mai i aquesta generació tan lluitadora i discreta és la que ens ha portat a aquest estat de benestar després del franquisme. Repeteixo: admirable. I més encara després de l’any que hem passat per culpa de la pandèmia i amb l’esperança que la vacuna faci el seu efecte a tota la societat. Per aquest motiu, estem obligats a valorar aquests moments de confort encara més. Els petits plaers que, fins i tot abans, no valoràvem com mereixien.

I seguint amb la Rosa del Trull, per sort nostra, hi ha milers d’empresàries com ella que mereixen aquesta dedicatòria. De constància, superació i bon fer amb el pas dels anys. Per això, desitjo poder tornar a El Trull per Sant Joan de 2022, felicitar la Rosa un any més, i gaudir d’una de les millors paelles que es poden menjar a la Costa Brava.

Música | This is it # Michael Jackson

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?