De La Fàbrica a La Comuna

La Fa?brica Girona Blog Eduard Batlle Maig 2021
La Fàbrica de Girona va ser ideada per Christian Meier el 2015.

Article per a la revista Empresarial Girona.

La Fàbrica va ser el primer cafè temàtic per a ciclistes pioner a Girona. Va ser ideat fa 6 anys pel ciclista professional canadenc Christian Meier (Sussex, 1985) al Barri Vell. Tot i les primeres crítiques pels seus preus elevats, ràpidament va ser un punt de referència per a ciclistes, els amants del cafè i els turistes que visitaven la ciutat. La Fàbrica es va convertir en el pas dels anys en l’emblema a seguir. Cosmopolita i amb un estil Starbucks Coffee, va ser un concepte per posar en valor la qualitat del cafè, prestigiar la professió de barista -que falta fa- i evidenciar que un bon “latte art” mereix un bon professional. 

La Fàbrica ha donat pas a altres cafeteries per a ciclistes com La Federal, el Hors Catégorie i un segon local del matrimoni Meier com és l’Espresso Mafia, que ve a complementar el mateix concepte però amb un altre to de disseny (també tenen el The Service Course i ara l’han obert també a Niça). I no ens podem oblidar del Coffee & Greens, a la Rambla.

La gran sort per a Girona és que exciclistes professionals, després d’una etapa a la ciutat, s’hi quedin a viure i posin en valor negocis innovadors.

Una moda que s’ha reforçat amb l’aposta d’un altre esportista d’èlit, com és el triatleta alemany Jan Frodeno, que també ha obert al Barri Vell un nou espai pensat per als amats de la bicicleta com és La Comuna Café & Residence (Carrer de Bellcaire, 7). I Frodeno, referent com a campió mundial d’Ironmans, a més viu al barri de Montjuïc.

Girona guanya amb tots aquests locals i té més atractiu turístic i cosmopolita i, sobretot, demostra que és un gran referent per a ciclistes al món. Gràcies (enormes) al texà Lance Armstrong -va viure al Barri Vell quatre anys, del 2001 al 2005, per preparar-se per al Tour de França—, Girona és el “Silicon Valley” per als ciclistes professionals però si no se sap gestionar bé aquest concepte i no s’innova es perdrà aquesta gran marca. La demarcació té la gran sort de ser un parc temàtic per a ciclistes gràcies a la seva ubicació i clima, però cal tenir una gran visió per saber estar a l’alçada.

Com a curiositat, casualitats de la vida vaig voler que La Factoria, la nostra agència de comunicació digital, s’ubiqués fa sis anys al local que just després es va quedar La Fàbrica (Carrer de la Llebre, 3). Al final, no em vaig decidir i ara, precisament, acabem d’ocupar un dels locals que ha deixat una empresa turística ciclista, gestionada per estrangers, a la cèntrica Avinguda Sant Francesc de Girona. Curiositats d’una “ciutat ciclista”.

Música | Centocittà # Antonello Venditti

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?