Rac1 o Catalunya Ràdio

by Eduard Batlle Rispau on 11 Desembre 2008

Rac1 va creixent i cada vegada té més oïents: al contrari de Catalunya Ràdio, tot i que en l’EGM d’avui s’ha confirmat que manté el lideratge de Catalunya. I aquest era important per veure com afrontava l’audiència la marxa d’Antoni Bassas i l’arribada de Neus Bonet, a qui cal donari-li un marge de temps i la mateixa confiança que van tenir els seus predecessors.

Hi ha gent que disfruta amb les davallades que va tenint l’emissora pública des que hi ha el pacte de les esquerres a Catalunya. Personalment, no, tot i els errors que ha comès. No crec que el nostre país es pugui permetre el luxe que aquests oïents passin a la SER, com alguns alarmen des de fa temps, o bé tot i que ja és diferent, s’hagin traslladat a Rac1. Els més pessimistes s’inclinen per la primera opció mentre que la segona és cada vegada més evident. Hi ha el “canvi” a favor del grup Godó, que ofereix una ràdio menys formalista, més atrevida i dinàmica. I tot i no tenir la gran estructura de Catalunya Ràdio, Rac1 va progressant i consolidant el projecte del Grup Godó en l’àmbit radiofònic. Un producte més dels nous temps i de la influència i la generalització dels pools mediàtics a casa nostra. Tot i que considero que l’encert és haver sabut idear una ràdio molt diferent al target de La Vanguardia: molt més juvenil, menys conservador, més catalanista i molt culé.

Música / Drops of Jupiter # Train

{ 3 comments… read them below or add one }

Pere Serra Desembre 11, 2008 a les 11:41 am

Eduard, crec que és un luxe, com a païs petit que som de tenir aquestes dues emisores on escoltar-nos, i que el bloc es podria titular perfectament Rac1 i Catalunya Ràdio (i per molts anys!)

D’altra banda, la Neus Bonet (no en conec la trajectòria) ho tenia molt complicat.. Ja veurem que passa el dia que el Puyal deixi de retransmetre els partits del Barça!!

Germà Capdevila Desembre 11, 2008 a les 18:30 pm

La bona notícia és que el primer i segon lloc del rànquing l’ocupen programes en català, i que la ràdio en castellà cau al tercer lloc… Quan passarà el mateix a la premsa?

Miquel Abril 22, 2009 a les 17:03 pm

Els qui s’ho haurien de fer mirar són els qui, per qüestions purament ideològiques i polítiques, han preferit perdre el lideratge que tenia Catalunya Ràdio per tal d’obtenir el control polític de l’emissora pública. És un error històric que tard o d’hora es rectificarà. Mal que li pesi a l’impresentable de la crosta, Joan Ferran.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: