Obama encarna l’esperança en temps difícils

Ja ha començat l’era Obama. Refer els Estats Units, la crisi econòmica, Iraq i Afganistan són els primers grans reptes del 44è president dels Estats Units, que va jurar el càrrec en un acte mediàtic que va tornar posar els Estats Units al centre del món. A l’acte d’investidura de Washington s’hi van concertrar prop de tres milions de persones però ara ja no és només a través dels grans mitjans de comunicació sinó que a través d’Internet i del telèfon mòbils milions de persones també van seguir el jurament. I l’acte d’investidura va estar al nivell mediàtic: tot calculat, sobri però amb dosis de sentiment i pro-americà. I és que Obama s’ha convertit en una gran sensació mundial gràcies també a l’èxit de les xarxes socials, que van potenciar l’Obamania virtual. Per això, des del 20-G, ja s’ha remodelat el web de la Casa Blanca, amb bloc inclòs.

Obama pot fracassar víctima del seu propi èxit, d’un excés d’esperança universal, però és motivant veure com l’essència de la política invoca l’esperança i que desperta en les persones les seves ganes de creure, de progressar com a societat i motivar-les perquè creguin en el país. Promeses d’esperança que, de moment, ja s’han fet realitat. Fins i tot, desperta enveja.

Música / Groove # Aretha Franklin

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?