Les noves generacions digitals

Em va agradar tenir l’oportunitat de participar ahir a la Facultat de Lletres de la UdG (amb una Sala de Graus que sempre té un encant especial), amb estudiants de 3r i 4t de Publicitat i Relacions Públiques, per tractar el fenomen de les xarxes socials digitals. No és fàcil plantejar els reptes que genera aquesta nova Revolució Digital perquè tot just som en els inicis d’aquest gran procés de transformació de les societats, ja que és més important del que sembla interioritzar la fractura digital. D’entrada, ens he de sentir uns afortunats perquè representem el 97% dels usuaris que som en el 20% de la població mundial amb més recursos. I estem connectats en aquesta nova societat digital tant a casa, a la feina o la universitat. I això ens obre un ventall de possibilitats que, de moment, lideren els Estats Units. Les seves eines, basades en una investigació efectiva,  cada vegada tenen una repercussió mundial en aquest món més globalitzat. I ja no són només els webs, blocs, mircoblocs o les xarxes socials sinó el concepte d’innovació constant.

I com en el seu moment el camp va ser important la Revolució Agrícola i les fàbriques per a la Revolució Industrial, ara ho són les pantalles planes per a la Revolució Digital. I dins d’aquest canvi de paradigma estructural, amb els efectes tan importants que genera en l’economia, l’educació i la comunicació, significa esforç, talent, recerca, investigació, emprenedoria, ambició, interacció… Valors que van més enllà de la connexió, les xarxes socials, perquè en aquesta nova societat que neix demanda coneixement. I tot i els estadis d’optimisme i escepticisme, cal promoure la nostra predisició i motivar que els qui tenen l’oportunitat d’ensenyar ho facin de la manera més efectiva possible. Així millorarà la nostra societat. Sens dubte. Aprendre a deixar de banda els temors (tranquils que el “llop” no vindrà), focalitzar els bons objectius i deixar d’estorbar-nos a nosaltres mateixos perquè podem aprendre de la millor manera possible i desenvolupar tot el nostre potencial.

I en aquest estadi, el centenar d’estudiants d’ahir són el present i el futur.

Música / Secret World # Peter Gabriel

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?