Vint anys de la caiguda del Mur de Berlín

by Eduard Batlle Rispau on 6 novembre 2009

Va ser l’acte simbòlic que més va diferenciar el canvi de segle al món, sobretot, a Europa. La caiguda del símbol més conegut de la Guerra Freda i de la divisió de les dues alemanye va ser molt emotiva després de 28 anys. Barrereres d’aquestes característiques han fet molt mal a la nostra humanitat, generant víctimes innocents i provocant el trancament de famílies senceres. La rivalitat bèl·lica entre les dues grans potències del segle XX va tenir conseqüències com la separació d’Alemanya, amb un enfrontament fonamentat en la ideologia política comunisme-capitalisme traslladada al militarisme. Va ser també el desenllaç final a les dues grans guerres europees i el procés d’integració d’una nova Unió Europea. La ferida entre les dues alemanyes encara no està tancada, han existit molts silencis per no originar tensions entre els ciutadans alemanys, però s’han posat les bases en aquests vint anys perquè la nova Alemanya miri més el futur i s’oblidi de les tragèdies del passat.

Música / Mother # Pink Floyd

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: