La relació entre joves i l’administració 2.0

joves

Joventut de la Generalitat, Jove.cat i Volemdecidir.cat són els tres webs actius de la Secretaria de Joventut per informar i dirigir-se als joves catalans a través d’internet. Divendres passat, a mig matí, els responsables de la secretaria va voler mantenir una trobada amb per persones actives a la xarxa per dialogar en relació el moment actual i amb vista el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que tidrà una propera reunió important el proper dia 27 a Manresa. Va ser molt interessant i enriquidor formar part de la pluja d’idees que va voler generar el Secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, amb l’esmorzar Toni Aira, Pau Canaleta, Jesús Ferré, Jordi Font, Àlex Gutiérrez, Oriol Lladó i Trina Milán. Els reptes que es pot proposar l’administració en aquesta nova societat del coneixement comencen pels joves actuals, que són els protagonistes de la nostra primera generació de nadius digitals. 

I Joventut hauria de ser un departament de referència per a la Generalitat i, just ara, deu anys després de l’aprovació del primer Pla Nacional és un bon moment per arriscar en els conceptes i buscar noves metodologies 2.0, més enllà de la lògica coporativitat. Dins d’uns límits, pot ser més atrevit i interactiu que altres conselleries i té l’avantatge que els joves dominen perfectament aquests nous canals de comunicació i en són uns usuaris molt actius. Mòbils, portàtils, pc dels instituts o les universitats, pc familiar… la qüestió és marcar uns objectius, establir uns projectes, crear motivacions i escoltar els joves per saber què volen trobar en una administració poc institucional a la xarxa, ràpida i poc rigida. Un bon moment per buscar trencar els esquemes, replantejar idees noves (ara cal tenir presents els indicadors de la crisi, l’emprenedoria, internet, salut, la formació, el factor intercultural) i pensar que el nou pla és tan vital a la xarxa com en l’acord amb agents del pla de la Generalitat, el pla local, el pla d’entitats i el pla de joves. I és que les bases del nou full de ruta també passen per la xarxa.

Música / Time To Live # The Pepper Pots

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?