Xavier Pascual al V Idees d’e-futur

La valoració final de Xavier Pascual, ara emprenedor després de deixar la direcció de Toshiba a l’Estat espanyol i la vicepresidència al sud d’Europa, en el V esmorzar-col·loqui que organitzem amb Catalunya Valley dins el cicle Idees d’e-futur, en el projecte del Clúster TIC-Media Girona. Pascual ha basat la conferència en la gestió en temps de canvis, posant l’accent en els efectes de la crisi. Les expressions que més ha utilitzat han estat equip, talent, planificació, gestió, canvis, execució, clients i comunicació constant. M’ha agradat la seva visió optimista i les idees força que més en destacaria són aquestes:

1.-  S’ha d’intentar viure amb el canvi contínuament i no tenir por.

2.- No ens enganyem, les crisi també serveixen per posar les coses al seu lloc. Són cicles de canvis de valor.

3.- Si mai veus els problemes, mai veuràs les solucions.

3.-1 Al Japó, els directius són analistes i planificadors. Tant que, a vegades, et desesperen. Als Estats Units, són més ràpids en la gestió i la decisió. Els llatins tenim fama d’executors, però també d’imprudents.

4.- Si l’empleat veu que l’empresa no canvia mai, el talent acaba per marxar.

5.- Un dels primers canvis importants va ser que els comercials sortissin del despatx i tinguessin més contacte amb els clients dia a dia. No cal innovar tant si el client no t’ho demana.

5.1.- Amb el client cal ser proper i honest, i no enganyar-lo. El preu de l’èxit depèn molt de no perdre mai de vista què necessita el client.

6.- Abans els productes tenien de mitjana un any de vida. Ara són tres mesos.

7.- Vaig preguntar al director general de Toshiba, benefici o creixement? I va contestar, les dues coses.

8.- Cal acostumar les nostres organitzacions a viure en el canvi continu.

9.- Les crisi també van bé i són positives perquè netegen les ineficiències del mercat, desenvolupen capacitats i generen oportunitats.

10.- Crec en l’avui.

11.- Gràcies al tema esportiu del Barça, Catalunya i Barcelona han guanyat en prestigi.

12.- La gent jove ha de ser més competitiva: ha de sortir del país, aprendre, formar-se… malgrat aquí vivim molt bé. I després quan tornin, n’obtindrem un retorn.

El proper convidat serà Privalia el dimecres 25 de maig i conduirà el “so what”, David Martín, impulsor del portal Tradeinn amb Dídac Lee.

Música / Wanna blindly trust in you # The Pepper Pots

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?