El dia de “London riots” (XI)

20110809-085216.jpg

Londres desperta amb la preocupació que els aldarulls de diumenge a la nit al barri de Tottenham s’han estès a més indrets de la perifèria de la ciutat. De moment, a un barri tan tranquil com Greenwich, es respira calma. No s’observa més control policial de l’habitual en les zones cèntriques com Sant James’s Park o Chelsea, però segur que als barris exteriors la por al descontrol va a més. La nit de dilluns a dimarts els “riots of London” han superat la metropoli londinenca i han passat de manera alarmant a altres ciutats del país com Croydon.

I lògicament, la preocupació social i policial va a més segons analitzen aquest matí els tertulians de la BBC i els diaris digitals. La majoria coincideixen en destacar el fenomen de les noves tecnologies -especialment a través del mòbil- i les xarxes socials per promoure els moviments dels aldarulls de les nits: incendis a contenidors, autobusos, cotxes, edificis, comerços… Actes de violència de joves amb la cara tapada i càrregues policials en plena nit. Els corresponsals de la BBC que informen en directe dels actes de violència des de diferents punts de la ciutat mostren la preocupació dels governants i la desolació dels afectats.

El “London riots” ja té hastagh a Twitter (#riotcleanup), que és el canal informatiu més seguit pels periodistes. Els aldarulls de violència i posen a prova una gran urb cosmopolita, ordenada, pacífica i integradora com Londres alhora que es desplega un fenomen juvenil descontrolat i que es mobilitza a través de la nova Revolució Digital.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?