Rendits a les joves veus de l’Escolania

by Eduard Batlle Rispau on 17 novembre 2015

Quan se’t presenta una ocasió especial, has de sentir-te afortunat i agraït. Dic això perquè aquesta és la sensació que vaig tenir escoltant divendres passat l’Escolania de Montserrat cantar, al bellmig d’un entorn tant emblemàtic i alhora addient com la Catedral de Girona. Gràcies al Col·legi Oficial de Mediadors d’Assegurances de Girona.

El silenci omnipotent, quedava segat per unes veus angelicals de 40 nens, suaus, dolces… tan encisadores que la brutalitat de la seva força feia que el cor palpités cada vegada amb més velocitat. Sentiments com plaer, nostàlgia i emoció, presents en tot moment,  s’anaven tornant amb cada cançó més i més poderosos, tant que per moments t’oblidaves d’on eres fugint absolutament de la realitat.  Un combinat perfecte de sons, notes i  acords feien que la bellesa  d’aquesta joia arquitectònica fos encara, més evident. El comportament del públic va ser silenciós, amb un elevat grau de respecte, educació i grans mostres d’admiració cap als infants de l’Ecolania, el director i la pianista.

El cert és que totes les peçes d’aquest acte van encaixar a la perfecció formant un combinació única i  inolvidable. Com si et traslladessis a Montserrat.

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

Francesco desembre 12, 2015 a les 20:09 pm

I live out in the country but we have just as much turbole with dope heads as the cities do. And one thing these dope heads are famous for is breaking into honest, hardworking, taxpaying citizens homes to see what they can steal so they can sell it to get their drugs. I for one will not stand for this, that’s why I like being armed, if one of these lazy good for nothing dope heads wants to try and steal what little I have, what I’ve worked my butt off for, then they’ll need to be faster than a bullet. And yes they are stupid enough to try and break in people’s houses where I live when the homeowner is home. None of these liberals will take my guns away. If i have to i’ll bury them. Just do as the moonshiners did back in the day. Oh, and back on the subject of being able to protect yourself from home invaders. there was an incident in a neighboring county where some dope heads attempted in breaking into an ederly man’s home. they had done this before, but the other times he wasn’t at home. this last time he was, and he had his gun near him. Boy, did they have a surprise!!!! He’s not had any problems since. If this man had not been armed, he would’ve been harmed. I’ll put it this way, I will vote against all attempts to take our rights away, but if these anti gun laws still get passed, i’m not above getting my firearms in other ways. I WILL PROTECT MY FAMILY AT ALL COSTS!!!!!!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: