Camino is hope. Dia 1 Santo Domingo-Belorado

by Eduard Batlle Rispau on 24 abril 2017

Faig cas als consells de les amistats i baixo a l’iPhone l’aplicació del Camino feta per Eroski. Còmode, funcional i pràctica. La ruta seleccionada per començar passa per Logronyo (ciutat ideal per agafar força amb les tapes i el mític carrer del Laurel): Camino francès i etapa 10, la que va de Santo Domingo de la Calzada a Belorado. Primer tram d’uns 23 quilòmetres per començar a gaudir de l’essència i més des d’un lloc tan emblemàtic com Santo Domingo, que és un dels punts de referència del trajecte. Així que res millor que començar amb un poble amb història, carregat de religió, patrimoni religiós i llegendes. Les referències al Sant, la gallina i el gall són inevitables, així com gaudir de la seva festa per Setmana Santa i el seu Parador per valorar el punt de sortida.

Bon Divendres Sant de temps, fins i tot massa calor, i amb la sortida a l’Alberg ja no queda ningú. Trajecte força planer i amb l’encant d’anar entrant en calor amb la visita als primers pobles de la ruta; tots ben preparats per anar alimentat-se dels “Caminantes”. Grañón, Rendecilla del Camino, Viloria de la Rioja i el camí va entrant en alts i baixos fins entrar a la part final amb arribada a Belorado. Poble petit, amb una Plaça Major amb encant i que , com era d’esperar, es converteix en el nucli neuràlgic per a la Processó de Divendres Sant. El destí i la curiositat ens tenia preparada la primera amistat local i l’Oficina de Turisme el retrobament amb dues parelles de Sant Cugat del Vallès amb molta experència.

Prenem el millor que et pot donar el Camino, la gent, una pausa, una desconnexió i el contacte amb la natura rural. Una barreja de pobles entre La Rioja i Castella, amb la novetat que suposa veure com els caminants-ciclistes- pelegrins trenquen la calma, la monotonia i donen vida i ànima i simbolitzen el record de la història quan encara estàs a més de 500 quilòmetres de Santiago. “Camino is hope” posava en un rètol a la part final de la ruta. I és cert. És un dels grans sentiments.

Música | Lo que sueñas vuela # Marlango

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: