Antoni Bernard, el capturador d’ànimes

by Eduard Batlle Rispau on 13 juliol 2018

M’agrada la sentència d’Antoni Bernard en el vídeo de la seva retrospectiva que exposa el Palau Robert de Barcelona: “Sempre he buscat l’ànima de la model”. De fet. és l’essència de la fotografia: captar un instant amb sentit. Bernard demostra el seu talent comissionada per Antoni Llena. Aquest barceloní del 44, sensible, optimista i selectiu, des dels seus inicis va tenir clar que volia captar moments especials perquè “tenia l’obsessió que les fotos no passessin mai de moda”. I amb un repte esencial més: “m’agrada captar la vida”. I amb el pas dels anys, ho ha aconseguit. 50 anys fotografiant famosos i models per assolir el repte que “l’arruga ha de ser bella”. Com la pròpia vida amb el pas dels anys… o almenys intentar-ho.

I després, el fotògraf japonès Shomei Tomatsu a la Fundación Mapfre de Barcelona que llueis a la Casa Garriga Nogués. Interessant exposició, també sobre les formes de vida i els costums de la cultura nipona. Un anècdota curiosa, només entrar et conviden a penjar fotos amb una etiqueta però després no et deixen capturar imatges ni dels quadres ni de les sales. Incongruència del segle XX.

Música | Remind Me to Forget # Kygo & Miguel

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: