Una síndrome que va néixer durant una tempesta a Roma

by Eduard Batlle Rispau on 13 febrer 2021

Llibre Jose? Antonio Donaire Blog Eduard Batlle

Feia temps que teníem un dinar pendent amb José Antonio Donaire que s’anava allargant pel confinament i els efectes de la COVID-19. Divendres (12-F) per fi el vam poder fer amb les cases de l’Onyar de fons com a testimonis. Una trobada com a novetat principal: la universitat i el contacte amb la Carme Fenoll, cap de gabinet de la UPC, i per cert gran lectora. I Donaire comença per explicar com va començar l’aventura d’aquests divuit contes d’històries breus i “va ser durant un congrés universitari”, a finals del 2019. Somriu i prossegueix. “Va néixer a Twitter durant les hores mortes d’una tempesta a Roma”, que dedueixo avorrida. Una primera narració a través d’un tweet compartida a la xarxa i valorada per sorpresa per Glòria Gasch, directora editorial de Columna Edicions. I “aquí empezó todo!”. I ara que ja és real, lògicament, una gran il·lusió de l’autor feta realitat. Enhorabona Don!

La síndrome del Dr. Strangelove juga amb la idea de què les identitats són “fràgils i líquides” en paraules del mateix autor. I continua valorant els seus contes “singulars”, que tenen com a fil conductor les persones i que diria que encaixen molt en els temps actuals “els contes suposen l’absurd de la realitat quotidiana”, afegeix Donaire, que ja té perspectives professionals de canvi de cara el 2022 i una futura novel·la, que té un argument que atrapa. Et trobarem molt a faltar admirat Don i comprarem el segon llibre.

Ara, ja tinc ganes de llegir La síndrome del Dr. Strangelove.

Amb estima, sempre JAD.

Música | Who You Are# Mihail

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: