Sinde torna a quedar en evidència

ministre_cultura_González_Sinde

Finalment, ha estat Rodríguez Zapatero qui ha tancat la polèmica sobre el possible tancament de webs i blocs en la nova llei del govern espanyol, en anunciar que “la xarxa, no es toca” (mentre el PP si abona, és clar). Cop de puny damunt la taula de Zapatero per frenar el nerviosisme i la rebel·lió dels blocaires, però al mateix ha deixat en evidència una ministra de Cultura que no ha entrat amb bon peu en el ministeri. La pressió dels blocaires era cada vegada més evident i la ministra no ha sabut planificar, de moment, la futura llei del cinema i la pirateria a internet. És Zapatero qui ha avisat que, frenat el problema, la previsió és que es “es tocarà la norma”. Sinde desautoritzada i una teca negra més en la seva curta trajectòria, que ja va quedar ràpidament en evidència en copiar el seu currículum ministerial de wikipedia. Fins ara, a la Unió Europea no existeix cap norma de caràcter legal i només a l’Estat francès s’ha creat un tribunal administratiu especial per lluitar contra la pirateria. I és que sobre les descàrregues el principi ha d’estar ben clar: no hi ha d’haver reestriccions sempre que ho decideixin les autoritats legals. I respecte la propietat intel·lectual, que és un tema més complex, estic d’acord que cal respectar-ne els drets, establint sempre un codi que sigui transparent i marqui unes pautes.

I mentre la polèmica s’ha tancat però, probablement, continuarà quan es torni a obrir el debat, González-Sinde ha quedat tocada i és un símptoma més de què els´”fitxatxes” no polítics de Zapatero per a càrrecs ministerials no tenen massa recorregut. El mateix ha passat fa pocs mesos amb César Antonio Molina i Bernat Soria, que fins i tot tenien ganes de ser rellevats.

Música / Fables # The Dodos

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?