König i allò tan gironí

Konig-Born

(Article per a la revista Empresarial Girona)

La cadena de restaurants König va obrir el 9 de juny el segon establiment al centre de Barcelona (al mercat del Born): el primer va ser al novembre de 2013 a la Rambla de Catalunya. El segon, ja! És una evidència que aquesta fórmula tan gironina anomenada “Anem a fer un König” funciona –i molt!– 43 anys després. Una manera de fer, més pensada del que sembla, per posar en valor un dinar o un sopar que podríem anomenar ràpid més que fast food. Recordaré sempre el primer establiment, ara ja tancat, quan era un clàssic anar-hi abans d’una sessió de cinema a l’Albèniz, l’Ultònia o el Colisseu. El producte podríem dir que no ha canviat –les braves són úniques– però la marca sí. S’ha fet gran, modernitzat, expandit i això és mèrit de Marc Parals que, en silenci i timidesa, fa cada any més gran el Grup.

Sembla que Barcelona podia ser un fracaàs en el 2013 per allò tan gironi d’entre carrers i sotto voce: “Aquests se la fotaran grossa. A Barcelona ja veuraàs com res de res”. Però la meticulosa filosofia König funciona i m’agrada que sigui a través d’aquesta manera de fer: pencar i avançar sense voler fer soroll. Saber posicionar-se, com ha fet a la zona Sant Ponç –un altre punt estratègic– i competir. Farem més Königs i veure’m més establiments. Temps al temps.

Música | Savannah # Diviners ft. Philly K

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?