Adéu al referent de la modernitat líquida

Una gran pèrdua la del sociòleg i filòsof Zygmunt Bauman. Ens ha deixat un dels referents que més bé ha sabut interpretar aquest canvi de segle, aquesta nova Revolució Digital que enveix les nostres vides que agafa el relleu de la Revolució Industrial. Bauman va analitzar el canvi d’era, l’esclat de societat que ell va batejar amb encert com de “líquida”. Això que tot just som a l’inici del que suposarà aquesta gran transformació de la societat “connectada”. Bauman ens deixa el seu pensament, les seves idees, una visió crítica i un pensament brillant sobre com ens comportem els humans en l’actualitat.

Per sort, els llibres d’història posaran el llegat de Bauma on mereix com a sociòleg i serà un referent per entendre tot el que ara vivim i el que ens espera. Tres idees per no oblidar resumides en sentències.

La cultura líquida moderna ja no sent que és una cultura d’aprenentatge i acumulació, com les cultures registrades en els informes d’historiadors i etnògrafs. A canvi, se’ns apareix com una cultura de la desafecció, de la discontinuïtat i de l’oblit

Totes les mesures empreses en nom del «rescat de l’economia» esdevenen, com tocades per una vareta màgica, en mesures que serveixen per enriquir als rics i empobrir els pobres

Practicar l’art de la vida, fer de la pròpia vida una “obra d’art” equival en el nostre món modern líquid a romandre en un estat de transformació permanent, a redefinir-perpètuament transformant-(o almenys intentant-ho) en algú diferent del que s’ha anat fins ara

Música | Queen of the slipstream # Van Morrison

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?