Hola 2018: Porta’ns sort!

Article per a la Revista Empresarial Girona

Comença un nou any i és moment de somnis, reptes i il·lusions a tots nivells. Hem deixat enrere un 2017 dur, de color groc i molt intens per tot el que ha passat a Catalunya. Especialment, a Girona, el territori més combatiu amb la defensa de la independència. No són temps fàcils per a la política i els polítics i aquest escenari repercuteix a la nostra societat, en el seu dia a dia i també en l’economia i a les empreses. Per sort, els indicadors empresarials no són tan desfavorables com ens volen fer veure, tot i que el diner sempre vol calma i estabilitat. La identitat a prova contra l’estat del benestar. Aquí rau la clau.

Amb dirigents empresonats i l’expresident i polítics a l’exili, Catalunya avança amb la necessitat de ser un territori de referència i capdavanter a la Mediterrània. De fet, com ho ha estat sempre. Ara, també són temps de por i esperança al mateix temps: amb la proclama de la independència en l’horitzó però també amb el desgast i el preu que això suposa. I la radicalització que genera la intensitat de voler ser independents amb la defensa de l’espanyolisme. Si els extrems electorals creixen, el centre cau.

Passades les primeres setmanes, a veure què ens passa en aquest 2018, que en el fons suposo que tots volem que sigui millor que el 2017 i que aquest escenari avanci en la direcció que ens permeti ser una terra d’acollida, fèrtil, amb l’ambició de progressar econòmicament i ser referents al Sud d’Europa. Entre l’independentisme i el conservadorisme, i patint el setge del 155 (boicots inclosos), que tinguem sort i la nostra economia no en surti perjudicada, ja que no ens ho podem permetre en aquest món cada vegada més dominat pel poder asiàtic.

Música | Perfect # Ed Sheeran

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?