Adulant Xavier Miserachs a La Pedrera

“La nostra feina primordial com a fotògrafs és deixar testimoni.” Aquesta és una de les afirmacions del vídeo de l’exposició “Xavier Miserachs, epíleg imprevist“, que des del 16 de març s’exposa a l’edifici de La Pedrera. Un tribut merescut al referent fotogràfic de finals del segle XX a Catalunya. Fotografies de Barcelona que ha són un emblema, imatges de l’inici de la Costa Brava (especulació urbanística inclosa), de moda i dels seus viatges com a reporter. Ja són instants que s’han convertit en icones de Barcelona d’un fotoperiodista entusiasta i amb la “reputació de tossut”.

A través d’un recorregut vital en forma d’imatges ens veiem reflectits els que tenim més de 40 anys en moments viscuts a la infantesa a  la Costa Brava i amb  imatges quotidianes del dia a dia a Barcelona. Per altra banda, trobem el glamour que inspira la moda al igual que els personatges famosos que ens transporten a un món més inaccesible, però sovint Miserachs els fa aparèixer amb un fons de realitat, com amb nens que juguen al carrer de manera fortuita. I per altra banda, la seva faceta de reporter documentalista amb aquesta dualitat que ell separa i que ens aproxima a països i rostres llunyans.

I és que si no va ser un fotògraf especialitzat en un tema és perquè Miserachs va saber que definir-se seria limitar-se.

Música | Shot at the night # The Killers

 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?