Joana Biarnés, avançada als seus temps

Un luxe visitar l’exposició dedicada a Joana Biarnés (Terrassa, 1935), al Palau Robert, titulada A contracorrent. De fet, així va ser la trajectòria artística d’aquesta fotoperiodista que va ser pionera en els seus temps. Treballs innovadors, creatius i amb el mèrit de fer-ho en una època difícil i envoltada d’homes, dins una professió masclista. Aquí rau el seu gran mèrit. Com a persona i artista. Doble mèrit. Atrevida, fins i tot, com a fotògrafa en camps de futbol on era increpada pels aficionats. I quan veus els seus treballs descobreixes el seu talent i la seva mirada selectiva, que resumeix molt bé l’esclat del fotoperiodisme a Catalunya i l’Estat.

Toreros, cantants, ballarins, models, celebritats… una mena de “folklore” dels anys 70-80 a través dels ulls d’una fotògrafa que es va acabar cansant de l’èxit de la premsa del cor -totalment lògic per qui s’estima la fotografia- per canviar la càmera i la faràndula madrilenya pels fogons i el restaurant Ca na Joana (Eivissa) amb el seu marit Jean Michel Bamberger. Per sort, queden les seves fotos, la creativitat, el talent i el mèrit de voler ser pionera.

No us perdeu aquest documental: Joana Biarnés, una entre tots.

Música | All that heaven will allow # Bruce Springsteen 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?