Visita obligada a París: La Shakespeare and Co.

Una de les primeres parades oblidades de París: la Shakespeare and Co. És molt més que una llibreria, davant del Sena i entre Notre-Dame i le Petit Pont. Té un encant especial aquesta llibreria independent especialitzada en llengua anglosaxona: l’acompanya el seu misticisme a les portes del seu centenari (1919). Olor de fusta vella -molta fusta- i de llibres antics -molts llibres-. És de nit, però encara està oberta i queden alguns curiosos a dins. Desprèn una aura bohèmia i si entres es pot dir que et sents abraçat pels llibres i la seva història. És un lloc extraordinari, especial, amb llibres a per tot arreu sense un ordre aparent. Quan ets a l’interior, et sents a la París més cultural… la que va impregnar les vides de la Generació Perduda Sylvia Beach, James Joyce , Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Ezra Pound o Pablo Picasso, encara que cal recordar que la seu actual no era la seva: del 2 de la rue de l’Odéon s’ha mogut uns 600 metres fins al 37 de la rue de la Bûcherie.

Una de les seves curiositats és que en el pis de baix té un anomenat “Wishing well” o pou dels desitjos al qual els visitants hi poden llançar monedes. I encara és més curiós que en el primer pis pot servir de refugi per als turistes o visitants, anomenats “tumbleweeds“, on hi poden passar la nit. I a més, entre tants llibres que arriben al sostre, hi ha fins i tot un piano. Un encant especial, únic, autèntic i per això ha aparegut en pel·lícules com Midnight in Paris, de Woody Allen.

Música | Le plus beau du quartier # Carla Bruni

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?