Humans of Barcelona

Post al Blog de l'Edaurd Batlle sobre Humans of Barcelona

Descobreixo el projecte d’Enric Mestres Illamola i quedo fascinat: gairebé una dècada de retrats de persones anònimes de Barcelona i que ja són 1.770 fotografies. Des del “cor” del Raval -on resideix el fotògraf- va néixer a l’octubre de 2010 el repte “Humans of Barcelona” per immortalitzar el paisatge humà de la ciutat. Durant la presentació de l’exposició a Les Bernardes, dins el cicle Primavera Foto, m’agrada el que destaca l’autor, les seves idees, la vocació i el que transmet la mostra. Una història humana rere cada retrat, rostres que són experiències i d’altres que són el resum d’una vida, amb el detall sempre de l’autor de demanar permís per poder fer la foto. I amb un exemple de canvi de paradigma: quan va començar el 2010 el “poder” era del blogs i ara és d’Instagram.

Després de tants anys i experiències, l’Enric destaca que “un somriure sempre et dóna molt avantatge”. Totalment cert. I quan s’acabarà? Doncs té pensat aturar el repte quan arribi als 2.000 retrats i mentrestant farà el que s’ha marcat: “cada retrat no ha de ser l’ànima de la persona sinó que ha de transmetre un esperit, un moment”. Moltes felicitats Enric per aquest projecte i que gaudeixis molt dels 230 retrats que et queden de “Humans of Barcelona”.

Música | So Young # Portugal The Man

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?