World Press Photo: “Les històries que importen”

Una visita obligada per als amants de la fotografia el World Press Photo 2019, que aquest any es presentava amb el títol “Les històries que importen” al CCCB. Una finestra oberta al món i l’evidència sobre com les fotografies poden canviar-lo. Si més no, intentar-ho. Les imatges ens ensenyen el que moltes vegada no sabem o no volem mirar i en d’altres, el que alguns dirigents o governs fan callar. Imatges imponents i alhora impactants de la misèria, de les dificultats, de les desigualtats, dels conflictes… i, en general, els esforços que fan els humans per intentar remeiar-ho. La realitat al Tercer Món és molt dura i nosaltres des de la distància ens podem sentir colpejats per uns instants que conviden a la reflexió.

I amb una fotografia com a protagonista: la de John Moore va ser escollida Imatge de l’Any, amb la petita Yanela Sánchez, a Hondures, que plora mentre ella i la seva mare són detingudes per funcionaris de fronteres dels Estats Units a McAlle, a Texas. I la visió de Moore és aquesta: “És difícil saber si una fotografia es convertirà en una icona.

Impotència, penses… fins i tot admiració: observes una bellesa fotogràfica de la duresa. Sensibilitat davant d’un submón aclaparador de sentiments. Són moltes dosis diferents de realitat que hauria de veure tothom.

Música | Souvenir # Boygenius

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?