«El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli»

Sempre tinc la sensació que estem amb deute amb la nostra cuina. I més encara quan visites exposicions com «El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli», que mostra el Museu de l’Empordà, de Figueres, gràcies a la inversió de 100.000 euros dAigües de Vilajuïga. És un viatge per l’esplendor de la cuina alt-empordanesa, amb els seus protagonistes i les seves vivències que l’han conventit en referents mundials. Una vegada més, comproves quant deu Figueres al geni Dalí i quant li deurà Roses al seu successor també universal: Ferran Adrià (sempre cal posar en valor Juli Soler).

Com la cuina posa en valor els propietaris i cuiners i lliga la història amb els artistes i intel·lectuals. L’Hotel Duran (anteriorment Ca la Teta), l’Hotel Empordà –conegut com a Motel– i elBulli en són els principals protagonistes. I demostra com un radi de 30 km es pot convertir en la moda gastronòmica del món i fer possible posar Figueres al món. Un gran llegat que encara perdura i que ara tornarà a cobrar vida amb el nou Bulli.

El Bulli 1846 és el retorn del cuiner a l’Alt Empordà i té aquest nom en honor al nombre de plats que es van servir a El Bulli al llarg de la seva història.

És la demostració que la innovació continua i que Figueres, Roses i l’Alt Empordà són els grans referents de la nostra cuina que, per sort, té el suport dels germans Roca des de Girona i tota la “nissaga” d’elBulli escampada pel territori. Aquest és l’altre gran mèrit.

Música| Fields of Gold # Katie Melua

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?