Richard Learoyd, un artesà innovador de la fotografia

Sorprèn descobrir Richard Learoyd. Exposa en un espai ideal com és la Casa Garriga Nogués, la seu barcelonesa de la Fundación Mapfre. “El silencio de la cámara oscura” és una exposició que cautiva: destaca tant pel seu valor artesanal com innovador gràcies a una càmera fosca feta per ella mateix. El resultat és un conjunt de fotografíes que suponen una mena d’homenatge a la pintura. El seu atrevimient fa que Learoyd sigue actualment un dels fotògrafs contemporanis amb més prestigi.

I per què cautiva el fotògraf británic? Perquè gràcies a una cambra obscura de grans dimensions dissenyada per ell mateix, amb principis òptics antics, presenta unes imatges atrevidas, tensionadores i que no diesen indiferent. Amb aquest procés artesanal l’artista busca que les imatges tinguin significat i siguin “inoblidables”.

“Quan la gent veu les fotografies senten que són una mica diferents que la majoria d’imatges que veus exposades o al dia a dia”, ha destacar Learoyd. Cert. Retrats que bé podrien ser pintures hiperrealistes per la seva combinació cromàtica de tons calmats i la impactant imatge dels detalls dels rostres, especialment, el nus.

Música | How Long Will I Love You # Ellie Goulding

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?