Can Xapes: reinventar-se amb essència

Gràcies a la recomanació de l’amic Eduard Estebanell visito Can Xapes, de Cornellà de Terri. El “nou” Can Xapes -inaugurat el juny de 2018- és com tornar al passat per l’encant de ser al hall d’un antic Cinema Rosa de poble (es va inaugurar el 1950 i va funcionar fins el 1977). El restaurant té un aura especial i un projecte social molt interessant i lloable. Just el visito sense saber que és a punt de guanyar el concurs de TV3 Joc de Cartes al Pla de l’Estany. Sense poder-ho dir, ja es respirava a la conversa que serien els guanyadors (el dia d’emissió es va ajornar pels incidents de la sentència dels presos polítics).

Just entrar em sorprèn trobar-me el Conrad Johera, un clàssic de la cafeteria de l’Hotel Carlemany de Girona i que ara és el cap de sala, sommelier i, per descompat, el barista. El projecte de Can Xapes neix a través de la visió de Conxi Martínez, directora general d’AD Iniciativas socials. I què té d’especial el restaurant? Doncs que és una petita escola d’hostaleria on es dóna l’oportunitat a joves en la seva trajectòria formativa i laboral. Creixement i igualtat d’oportunitats, un bon lema, per a una societat inclusiva i moderna. I el projecte té com a ànima a la cuina un jove prometedor com el Lluc Quintana, que a cada plat demostra la seva dosi creativa i l’aposta pel producte del territori i de qualitat. Felicitats Lluc!

Can Xapes, un bon exemple de com un restaurant es pot reinventar amb essència i personalitat.

Música | Pale light # Dusted

 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?