Jaume Sanabras: Idees, compromís i acció

Jaume Sanabras Marlex Fundació Girona Est

Quedo per dinar amb l’empresari Jaume Sanabras, conseller delegat a Marlex Human Capital, a un restaruant que és un clàssic de Girona: Can Marquès i la seva aposta per la cuina de sempre, la tradicional. El motiu és perquè m’expliqui un dels seus reptes com és la Fundació Girona Est. A banda de Marlex, Sanabras és un empresari d’acció, compromís i idees, com la que un dia va tenir per impulsar el Fòrum Carlemany, que és una referència a la demarcació per la seva vitalitat en el nexe d’emprenedors i empresaris. La Fundació Girona Est és ara la seva nova passió, un gran projecte que va agafant forma i ha assolit molt ràpid que institucions, empreses i entitats socials li donin suport i vulguin formar part de la seva aposta. Aquesta hibridació és una bona base per transformar el barri est de la ciutat i fer-ho de manera integral per cohesionar els projectes amb els joves. “Es mereixen que treballem perquè tinguin aquesta oportunitat i no quedin exclosos socialment. I alhora el barri sigui un més de la ciutat i estigui ben vertebrat i connectat”, argumenta. I té raó. Per tant, enhorabona Jaume per aquest esperit social!

El repte de crear una Fundació per potenciar el barri de Vila-roja a Girona no és fàcil i, sobretot, transformar l’estigma residencial i els tòpics habituals (es va aconseguir amb un barri com Germans Sàbat). I que un empresari es marqui aquest objectiu tampoc. Però fa anys que tenia en ment aquest projecte i, al final, l’ha pogut fer realitat. Amb grans eixos socials com l’esport, la música i les noves tecnologies.

Un dels primers reptes és el de l’esport i, concretament, el futbol. Per això, a inicis del 2019 l’Ajuntament de Girona, la Fundació Marlex i el Girona FC van impulsar el naixement de l’Escola Esportiva Girona Est, amb la presentació oficial de l’entitat, amb una setantena de jugadors d’entre 4 i 12 anys. I ara, com a novetat, destaca la secció de bàsquet i la implicació dels jugadors de la NBA Ricky Rubio i Marc Gasol, a través de The Ricky Rubio Foundation i el club Bàsquet Girona.

Uns dels altres àmbits és la música i s’ensenya als infants i joves a tocar instruments i se’ls endinsa en el món de la música negra. Es tracta de formar musicalment a alguns dels alumnes d’aquests barris per tal que formin una banda musical especialitzada en gèneres de la ‘black music’ com ara el jazz o el blues.

Una altra branca és l’educativa amb el projecte d’Escoles Tàndem. La Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació La Ciutat Invisible – Temporada Alta han iniciat un projecte de transformació educativa que posa a col·laborar un centre educatiu i una institució de referència durant tres cursos per incidir en la seva metodologia i singularitzar-lo amb estratègies innovadores. Aquest projecte ha començat a les escoles Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família integrant les arts escèniques com a eix vertebrador de l’aprenentatge.

Música | Stay high # Brittany Howard 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?