La incertesa passarà a ser la nostra zona de confort

Girona Blog Eduard Batlle COVID-19

Està clar, els països i governants de les darreres dècades a l’Europa Occidental, degut a la societat del benestar, han prioritzat les finances, la seguretat i el poder quan el que tocava era repensar les prioritats socials, la dels ciutadans. I també ha quedat clar que les retallades en Sanitat s’han pagat cares, amb massa vides humanes, perquè les sales d’urgències han quedat desbordades i el “sacrifici” del personal sanitari que això ha provocat. L’efecte mortal del COVID-19 s’ha estabilitzat però no tenim les dades reals: Són més de les que ens notifiquen perquè hi ha moltes víctimes a les que no se’ls ha pogut fer la prova. I com que cap govern estava preparat s’ha reaccionat tard i malament. Causes i conseqüencies. La societat no ho perdonarà, especialment, els familiars de les víctimes.

Una vegada s’arribi al volgut desconfinament ens trobarem que la incertesa passarà a ser la nostra zona de confort. Si abans potser ja ho era, ara encara ho serà més. Canviaran aspectes important de la nostra societat i acostumar-se a la tensió dels possibles nous virus no serà fàcil. Els humans som més de rutines. I ens canviaran les pautes -moltes ràpidament-, amb més prevenció i el distanciament entre humans, amb un augment clar del treball des de casa, les videoconferències i el comerç electrònic. Per això, l’oci dels estadis de futbol, les sales de cinema i els centres comercials seran els darrers en obrir les seves portes.

I en plena recessió econòmica, encara es generaran més canvis laborals i mentre tot això passa la “nostra” Europa mirarà cap a una altra lloc amb el drama que arrossega de la immigració.

Música | Distance # Christina Perri & Jason Mraz 

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?