Bansky: “A wall is a very big weapon”

“The world of Bansky”, a l’Espai Trafalgar de Barcelona.

Bansky, el geni mundial que ha posat més en valor l’art urbà, té ara una exposició a l’Espai Trafalgar de Barcelona, que just s’estrena com a galeria. L’artista britànic ens ha ensenyat una nova manera de veure l’art: innovador, creatiu, rebel i el secretisme de ser anònim. “The world of Bansky”, una exposició que prové de París on ha estat un èxit.

L’icona de l’street art aprofita cada graffiti per exposar la sea denúncia social i plena de raó. Bansky té l’atractiu de voler ser una mena de Robin Hood del segle XXI i encara es desconeix la seva identitat, però són les seves grans obres les que, en el fons, configuren la seva identitat. Per al geni britànic, el món es la seva galeria i els carrers els seus quadres o murals.

I què es pot veure a l’Espai Trafalgar? Art urbà de masses, amb un repertori centrat en els conflictes bèl·lics i socials. Un dels cànons de l’art contemporani en majúscules per ser un estil cada vegada més valorat, tot i no ser “quadres” reals que no es poden traslladar però si exposar.

Obres il·legals i que han patit desperfectes, com dedicada a la Sala Bataclan de París, que va ser creada en honor a les víctimes de l’atemptat del 2015. Ídols dels artistes urbans, ha sabut crear amb la plantilla el seu art únic i anònim, àcid i enginyós i sobretot, dre creació ràpida per no ser vist per les càmeres de seguretat de les grans ciutats com Londres, París o Nova York.

En definitiva, un geni mundial poc acadèmic i convencional i que el seu llegat ja no és com artista sinó per una nova manera d’entendre l’art a través d’un col·lectiu com s’intueix que és Massive Attack. Una mostra més que demostra que el món està canviant i que com exposa el referent Malcolm Gladwell, som a “l’era dels outliers“. Bansky, ho és.

Música | Oviedo # Blind Pilot

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?