Les idees creatives de Pixar

Exposició “Pixar. Construint personatges” al CaixaForum de Girona.

“Les nostres històries tracten dels reptes, dels triomfs i de les alegries de les nostres pròpies experiències”, destaca una de les frases de Peter Docter, director creatiu de Pixar, en l’exposició “Pixar. Construint personatges” que es pot visitar al CaixaForum de Girona fins el 22 d’agost de 2021 . Em va agradar aquesta fase de les idees i embrionària, plena de dibuixos i maquetes, del que després suposa una pel·lícula animada de Pixar. “Storyboards” captivadors de personatges que després han estat mítics en el pensament i somnis de milions d’infants i adolescents.

Aquesta companyia californiana va ser una revolució ara fa trenta anys pel seu concepte creatiu de cinema animat. Va ser el “competidor” de Disney i això té molt mèrit. Monstres S.A., Toy Story, Nemo, Cars, Wall-e, Ratatouille, Up… una sèrie de fils que van mostrar quin era l’ADN de Pixar i que volia mostrar als espectadors. Un paral·lalisme del geni d’Steve Jobs amb Apple però a la gran pantalla.

“Primer descobrim quina història volem explicar i anem cisellant fins que en trobem l’essència. Aleshores, la millorem, la polim, li parem atenció i amor i, finalment, arriba a la pantalla. Hem après a confiar en el procés”

Joe Ranft, responsable de guió

L’exposició et serveix per veure la fase beta, la creativa, amb 124 dibuixos i 48 maquetes, o sigui, la part més imaginativa abans de convertir-se en realitat animada. Moltes idees que serveixen per comprovar què vol transmetre Pixar i al mateix temps la seva passió per la innovació a la gran pantalla. Imaginació, exigència i inveció per despertar els somnis amb l’animació al cinema.

Música | Beautiful mistakes # Maroon 5 ft. Megan Thee Stallion

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?